• Rask levering fra Norge
  • Trygg betaling med Klarna
  • Gratis frakt over 699,-
  • Livstidsgaranti
Alt om holker
Om oss

Alt om holker

Våre Holker

En holk, også kjent som et bolster, er en viktig del av en kniv av flere grunner. For det første gir holken en jevn overgang mellom knivbladet og håndtaket, noe som øker brukerens komfort og kontroll under bruk. Holken beskytter også håndtaket mot slitasje og skade som kan oppstå ved intensiv bruk, og forhindrer at håndtaket sprekker eller brytes ned. I tillegg bidrar holken til å fordele trykket jevnt over håndtaket, noe som forbedrer knivens stabilitet og holdbarhet. Estetisk sett gir holken kniven et mer fullført og balansert utseende, som ofte verdsettes både av håndverkere og brukere.



Aluminiums holker

Våre holker er press-støpte. Aluminium varmes opp og helles ned i en form. Dette fører til at holkene blir like og får en fin overflate. I tillegg kan overskuddsmateriale brukes igjen – resirkuleres. Etter at holkene er støpt, blir de pusset. Denne metoden brukes for alle knivene i Hunter-serien, Tiur, Falken, Bamsen, Storbukken og Speiderkniv med spiss tupp.



Messing holk

Våre messingholker er press-støpte. Messing varmes opp og helles i en form, noe som fører til at holkene blir like og får en fin overflate. Etter at holkene er støpt, blir de pusset. Av våre kniver så er det Røy kniven som har fått messing holk.



Ny sølv holk

Våre nysølvholker (nysølv kalles også alpakka) er en kobberlegering som består av 45-80% kobber. Nysølv inneholder ikke sølv, men har fått navnet fordi det ligner på sølv. Holkene er presset ut fra en plate og deretter polert. Dette gjelder for knivene Nansen, Haugastøl, Ustaoset, Bruslettokniven, Hallingskarvet, Spekematkniven, Rypa, Granit, Rago og Balder.



Metall holker

Våre metallholker blir stanset ut fra en metallplate og gjennomgår deretter en grundig pusseprosess for å sikre en jevn og fin overflate. Denne metoden gir holkene en høy kvalitet og et elegant utseende. Denne prosessen benyttes for knivene Villmarka stor og liten, samt Spikkekniven.



Sølv holker

Vår sølvholk blir stanset ut fra en sølvplate og deretter grundig pusset for å oppnå en glatt og skinnende overflate. Sølv er et stabilt og lite reaktivt metall som er lett å bearbeide, noe som gjør det ideelt for denne typen presisjonsarbeid. Denne metoden benyttes for kniven Sølvgutten.



Tinn holk

Tinn er et mykt, sølvhvitt metallisk grunnstoff med det kjemiske symbolet Sn og atomnummer 50. Det er kjent for sin lave smeltetemperatur og gode formbarhet, noe som gjør det enkelt å bearbeide og forme til detaljerte komponenter. Dette metallet benyttes i produksjonen av kniven Renessanse.



Kniver uten holk

Noen av våre kniver blir levert uten holk på grunn av deres unike design. Dette gir knivene et rent og minimalistisk utseende, samtidig som de bevarer sin funksjonalitet og estetiske appell. Denne designfilosofien benyttes i knivene Rognald, Ustaoset, Rondane, Renessanse og Skinner Masur.



Dekorbånd øverst på sliren

En del av våre slirer blir levert med bånd øverst på sliren. Vi bruker følgende materialer:



Nysølv

Nysølv (nysølv kalles også alpakka) er en kobberlegering som består av 45-80% kobber. Selv om nysølv ikke inneholder ekte sølv, har det fått sitt navn fordi det ligner på sølv i utseende. Denne legeringen gir båndet øverst på slira en vakker, skinnende overflate som er både slitesterk og estetisk tiltalende. Disse dekorative båndene brukes på slirene til Haugastøl, Ustaoset, Tiur, Norgeskniven, Rypa, Storbukken Masur og Granbit/Rago.



Stål

Stål er en legering med jern og karbon som de viktigste elementene. Dette materialet brukes i båndene på slirene til knivene Hunter Jaktkniver og Bamse Masur.



Messing

Messing er en kobberlegering med sink som viktigste legeringselement. Messingbånd brukes på sliren til Røy kniven.



    Du vil også like dette