Om oss
Produksjonen
Av hender for hender
Brusletto kniver er håndlaget av våre dyktige medarbeidere ved vår fabrikk på Geilo. Våre knivmakere plukker ut råvarer til skaft, slire og blad og bearbeider råvarene helt frem til den ferdige kniven. Det gjør at ingen kniver blir helt like, men alle våre kniver er laget for å vare og som bevis for dette gir vi derfor livstidsgaranti på våre kniver. Går noe galt reparer vi kniven dersom det er mulig, hvis ikke får du en ny tilsvarende kniv. Vår grunntanke er at en Brusletto-kniv er en følgesvenn på tur, et godt verktøy som skal hjelpe deg med å løse både store og små oppgaver.
Den skal være ved din side... alltid!
Som bildene fra våre produksjonslokaler viser har vi litt større og tøffere maskiner, men det å lage en kvalitetskniv er fortsatt håndarbeid.
Visste du at:
- For å produsere en eneste kniv, er det i gjennomsnitt 50 arbeidsoperasjoner utført for hånd
- Okselær til slirer stanses ut manuelt
- Kvaliteten kan variere innenfor det samme lærstykket. Vi bruker kun den beste kvaliteten til våre slirer
- Slirene sys for hånd
- Skaftet produseres fra en treplanke
- For å lage et knivskaft kreves det ca. 1 kg rå masurbjørk
- Fra emne til skaft skjer på få minutter i dreiebenken. Utformingen av skaftet er avgjørende for bruksegenskapene til knivene
- I ovnene herdes knivbladene i 1075 grader Celsius
- Roboter hjelper oss med fremstillingen, men menneskene har fortsatt den viktigste rollen i knivproduksjonen.
- Montering og siste finpuss er håndarbeid på Brusletto & Co AS.
- Alt overskudd av stål og metall fra stansing av knivblad og holker resirkuleres.
- Vi bruker miljøvennlige og ufarlige materialer i våre produksjonslokaler.